Tidstavler Søg Hjælp
    . .
Klik her for login
 
Projektet

Denne hjemmeside er udarbejdet af fem lærerstuderende fra Den frie Lærerskole i Ollerup på Sydfyn. I foråret 2007 begyndte arbejdet med naturformidling med fokus på den danske natur og med udgangspunkt i fagene; naturgeografi, kulturgeografi og biologi.

Hjemmesiden er blevet lavet som en del af et speciale på Den frie Lærerskole, hvor man afslutter sin udannelse med at fordybe sig i ét eller flere liniefag. Her arbejde man i grupper af 3-7 personer på at skabe et udadvendt produkt (fx en hjemmeside), lave et kursus på fem dage for skolens medstuderende samt en fremlæggelse for sin vejleder, en uvildig opponent samt evt. gæster.


Vi havde et et dogme/hensigt om at intet skulle beskrives, uden at vi havde set det.
Det er et typisk princip fra ude-skole-pædagogikken, som vi gerne ville leve op til. Dette var netop også grunden til, vi ville køre rundt i Danmark, for på den måde at se det, man typisk kun læser om i bøgerne. Dogmet blev ofte brudt, da man ikke altid kunne se det, man regnede med, og som man alligevel var nødt til at beskrive, da det var interessant og eksemplarisk for de næste, som fik øje på det. På den måde beskriver vores hjemmeside også det, man kan få øje på - under de rigtige omstændigheder.

Det var en stor udfordring at tage didaktikken med udenfor, når man ofte er vant til at læse fra side A - B i skolens grundbøger. Undervisningsrammerne er jo en del mere mangfoldige i naturen frem for i bogens ”simple” opbygning. Elever/studerende vil altid undres mere, når de er ”on location” frem for, når de læser om området i litteraturen. Dette medfører en nødvendig merviden fra underviserens side.
Derfor har vi prøvet at udvælge nogle eksemplariske områder af Danmark og oprettet en vidensbank, som vi (og alle andre) kan hæve i, når vi skal ud og formidle den danske natur - i naturen.

Forside
Områder
Emner
Projektet
Links
Kontakt